Terug naar het overzicht

Maartje
Willems

Mijn naam is Maartje Willems, 44 jaar en woon samen met mijn man en twee kinderen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Ik vind het heerlijk om hard te lopen of gewoon te wandelen in de natuur.

Mijn carrière ben ik in het basisonderwijs begonnen. Met veel plezier en toewijding heb ik meerdere jaren voor de klas gestaan. Enkele jaren later ben ik orthopedagogiek gaan studeren en heb ik daarna de postdoctorale opleiding tot orthopedagoog generalist afgerond. Momenteel ben ik bezig mijn registratie tot cognitief gedragstherapeut te halen.

Dankzij mijn ruime werkervaring binnen meerdere jeugdhulp organisaties weet ik hoe belangrijk het is voor kinderen en hun ouders zich gehoord en gezien te voelen door de hulpverlening. Mijn kracht ligt in het aansluiten bij gezinnen en met elkaar onderzoeken waar de wens en mogelijkheden voor verandering liggen. Hoe beter het lukt hier samen in op te trekken hoe beter dit zal gaan.  Soms kan het zijn dat het niet meteen duidelijk is waar de klachten vandaan komen of in welke richting we de verandering kunnen zoeken. Een diagnostisch onderzoek kan dan verheldering brengen.

Ik heb een brede interesse waardoor ik het leuk vind zowel jongere kinderen als pubers/adolescenten te begeleiden. Alle behandelprocessen zijn waardevolle ervaringen waarbij ik dankbaar ben dat ik even onderdeel mag zijn van hun leven. Mijn aanpak is positief en oplossingsgericht. De therapeutische relatie, nieuwsgierig zijn, oprecht en niet oordelen zijn kernelementen van mijn vak waar ik vaak gebruik van maak.

Ik heb veel ervaring met het behandelen van gedrags- en/of sociaal emotionele problemen en voel affiniteit met klachten vanuit trauma, angsten en somberheid. In mijn behandelingen is mijn uitgangspunt dat een kind/jongere altijd onderdeel is van een groter systeem waardoor ik ook ouders/opvoeders en/of school zal betrekken.

 

Website: www.praktijkwillems.nl

 

Maartje
werkt in de volgende regio's

Regio Alkmaar
Haarlemmermeer
Regio Zuid Kennemerland

Maartje
biedt de volgende diensten

Gezin en opvoeding
Begeleiding bij autisme
Begeleiding bij problematisch gedrag
Begeleiding bij angst
Begeleiding bij trauma gerelateerde klachten
Therapie
Individuele ontwikkeling voor de jeugdige zelf
Behandeling van klachten in combinatie met autisme (WO/WO+)
Behandeling bij somberheid en depressie (WO/WO+)
Behandeling bij angst (WO/WO+)
Trauma behandeling (WO/WO+)
Diagnostiek en onderzoek
Intelligentieonderzoek
Psychologisch onderzoek
Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.
Profile picture for user Maartje
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Werkt op
dinsdag
donderdag
vrijdag
Registraties
BIG

Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.