Terug naar het overzicht

Marijke
Koomen

Dag, 

Mijn naam is Marijke Koomen (1982) en ik ben een alleenstaande ouder van een dochter (2017). Met de geboorte van mijn dochter, werd niet alleen het moederschap in mij geboren. Er ging ook een andere wereld voor mij open, namelijk die van het hooggevoelig zijn en een sterke wil hebben. In het kennismaken met mijn dochter, leerde ik mezelf in al zijn mooie en lelijke facetten kennen. Het ouderschap is met momenten verdomd hard werken en dan nog is het maar de vraag of dat wat je erin stopt er enigszins knap uitkomt op volwassen leeftijd. Tel daarop op dat als je als ouder zijnde bekend ben met hooggevoeligheid (met of zonder sterke wil) en je kind net zo, dan kan dat soms best wat vuurwerk geven. 

Hooggevoelig zijn is een eigenschap die bekend is bij ongeveer 20% van de bevolking op de gehele wereld. Dit heeft zowel mooie gaven (o.a. veel opmerken), als uiteraard ook een keerzijde: snel overprikkeld zijn want ja, dit brein en lijf werkt anders en behoorlijk intens. Daarnaast zijn er ook nog de mensen die naast de eigenschap hooggevoeligheid beschikken over een sterke wil. Stel je eens voor dat je leeft met 1 been op het gas en de ander op de rem. Wat gebeurd er dan? Dat geeft conflicten. Niet alleen intern, daarnaast ook nog met de rest van de wereld die mogelijk iets anders wil dan jij. Dat is best lastig: dat vraagt veel schakelen en dat vraagt nog meer van de directe omgeving: misschien wel jij als ouder van deze krachtige ienieminie- mensjes. 

De doelgroep hooggevoelig als ook de doelgroep hooggevoelig i.c.m. een sterke wil, vragen vaak iets anders dan de regulier omschreven (opvoedings)ondersteuning. Wellicht heb je als ouder al ervaren dat belonen en straffen niet werkt, als ook dat deze kinderen zich niet laten overtuigen als ze ergens niet achterstaan: ook niet als je op je kop gaat staan, helaas! Alleen wat dan wel? Daar kom ik dus om de hoek kijken. We gaan samen op onderzoek uit, kijken, voelen, luisteren en ondertussen je creatief vermogen (weer) aanspreken. Want die heeft iedereen, ook jij! 

Naast mijn moederschap heb ik een volle bak aan ervaring in de (gedwongen en vrijwillige) Jeugdzorg: ik heb zowel de theorie in mijn rugzak als de ervaring vanuit de praktijk. Dat opvoeden is namelijk best een dingetje. Want ja, met de geboorte van je kind krijg je meestal geen gebruiksaanwijzing geleverd. Daarnaast wil elke ouder het ''goed- doen''. Hoe fijn is het als iemand met je mee kan kijken en wij samen kunnen onderzoeken wat er gebeurd in het contact tussen jou/ jullie en je (temperamentvolle) kind(eren). 

Naast dat ik specialist ben op het gebied van hooggevoeligheid met of zonder sterke wil, heb ik mezelf geschoold in de methodiek van de schilden van de innerlijke familie. Lang verhaal kort: als al jouw innerlijke familieleden fijn en afgestemd met elkaar samenwerken, dan ontstaat er een topteam: vanuit rust en kracht, ontstaat er ruimte, ontspanning en het vermogen in jou om creatief te zijn. Je zelfhelend vermogen neemt toe, net als je plezier en je energie. 

Verder zou ik mezelf nog willen omschrijven als nieuwsgierig, enthousiast, eerlijk, onbevooroordeeld, betrouwbaar en analytisch. Ik houd van onderzoeken en op avontuur gaan. Doe je met mij mee? Mocht ik iets voor je kunnen betekenen, voel je welkom en neem contact met mij op: dan gaan we wellicht samen op ontdekkingsreis. 

Marijke
werkt in de volgende regio's

Regio Zaanstreek Waterland
Regio Alkmaar
Regio Kop van Noord-Holland

Marijke
biedt de volgende diensten

Gezin en opvoeding
Ambulante gezinsbegeleiding/ Opvoedondersteuning
Systeembegeleiding
Begeleiding bij problematisch gedrag
Begeleiding bij angst
Begeleiding bij trauma gerelateerde klachten
Problematische (relatie)patronen in het gezin
Individuele ontwikkeling voor de jeugdige zelf
Individuele jongere begeleiding
Begeleiding op of in relatie tot school
Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.
Profile picture for user Marijke-K
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Werkt op
maandag
dinsdag
donderdag
Registraties
SKJ

Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.