Terug naar het overzicht

José
Kamphuis

Hoi! Leuk dat je mijn profiel leest!

Super goed en dapper van je dat je hulp zoekt en vraagt! De eerste stap heb je al gezet! Daar is moed voor nodig. Dat is een mooie kwaliteit van jou die ik al leer kennen!

Mijn naam is José Kamphuis, ik heb twee zonen en woon en werk als psycholoog in de Zaanstreek.

Voordat ik als psycholoog werkte, was ik actief in de sportbranche. Ik gaf individuele- en groepslessen, sportmassages en mindfulness trainingen. Nu, werkend als psycholoog, werk ik nog steeds met lichaamsgerichte oefeningen tijdens behandelingen. Dit doe ik, omdat je lichaam veel aangeeft en het belangrijk is dat jij de signalen leert herkennen die jouw lichaam jou geeft. Je leert jezelf zo beter begrijpen en kan daardoor bijvoorbeeld andere keuzes maken die weer kunnen zorgen voor een beter gevoel over jezelf. 

Het lijkt mij leuk om met je samen te werken aan wat jij wil leren, waar je last van hebt en/of van welke problemen jij af wil. Hoe beter wij samenwerken, hoe beter het zal gaan. Wij hebben elkaar hiervoor nodig. Want jij kent jezelf het beste en ik heb kennis over het behandelen van problemen.

Hierbij vind ik het altijd goed als je bij mij aangeeft als je iets niet fijn vindt tijdens de behandeling.

Waar kan je last van hebben?

Misschien voel jij je somber, bang, angstig en/of onzeker. Klachten die hiermee gepaard kunnen gaan zijn: piekeren, weinig zelfvertrouwen, concentratieproblemen, alert zijn, situaties vermijden, jezelf pijn willen doen, moeilijk kunnen slapen, veel willen eten/snoepen, alcohol drinken, spullen kopen en/of gamen, emotie regulatie problemen, dwanggedachten en -handelingen, fobieën, dissociatie, fysieke klachten (buikpijn, hoofdpijn, spierpijn etc) en zo kunnen er nog meer klachten zijn waar jij je misschien in herkent.

Hoe kunnen we dat aanpakken?

Er zijn verschillende behandelvormen/interventies die ik bied. Ik maak een inschatting in wat ik denk dat passend is voor jou maar uiteraard vraag ik ook naar jouw mening want ik vind het belangrijk dat jij het ermee eens bent. Ik bied de volgende behandelvormen:

Cognitieve Gedragstherapie

Er wordt hierbij gekeken naar de invloed van je gedachten (cognities) op je gedrag. Vaak beïnvloedt dat wat je denkt, voelt en doet elkaar. Als er bijvoorbeeld iets gebeurt en jij geeft daar een negatieve interpretatie aan, dan krijg je een negatief gevoel (bang, verdrietig of boos). Vanuit die negatieve emotie volgt een bepaalde handelingen vanuit jou. Daar heb je misschien weer bepaalde negatieve gedachten over en je omgeving reageert daar weer op. En zo zitten mensen vaak in allerlei patronen van hoe ze denken, zich voelen en zich gedragen. Samen kunnen we kijken oe dit bij jou werkt. 

Pesso Psychotherapie

Bij deze behandelvorm praten we iets minder en gebruik je meer je lichaam. Ook maken we gebruik van stenen en schelpen waarmee je een situatie, thema of persoon kan uitbeelden. Juist door iets uit te beelden en er niet over te praten, kom je beter bij je gevoel en wat je gemist hebt of waar jouw behoefte ligt. 

Er wordt er op symbolisch niveau een nieuwe herinnering aangemaakt die naast de reële negatieve ervaring staat. Je maakt als het ware een nieuwe blauwdruk (herinnering) aan van hoe het had kunnen zijn.

Emotional Freedom Techniques

De technieken die hierbij toegepast worden zijn ontwikkeld vanuit de visie dat de oorzaak van al je negatieve emoties het gevolg zijn van een energieverstoring in je lichaam. Dit energiesysteem is bekend binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Om de disbalans op te heffen is het belangrijk dat de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, geprikkeld worden. Op die meridianen liggen acupunctuurpunten en door het onder andere te kloppen op deze punten kan de disbalans opgeheven worden. Het doel is om de associatie tussen trigger en emotionele respons bij jou te doorbreken. Het lijkt een beetje op EMDR maar is een mildere vorm. 

Omdat ik nog in opleiding ben, pas ik dit alleen toe bij mildere klachten.

Mindfulness

Met mindfulness kan je leren om meer aandachtig te zijn zonder dat je wordt afgeleid door allerlei (negatieve) gedachten.

Emotie Regulatie Training (ERT)

Met de ERT leer je beter je eigen wisselende emoties te herkennen, te interpreteren en te begrijpen. Hierdoor krijg je meer grip op je emoties en je gedrag.

Diagnostiek

Ik verricht proces diagnostiek maar ik stel geen diagnoses. Ik kan wel een advies uitbrengen.  

 

José
werkt in de volgende regio's

Regio Zaanstreek Waterland
Regio Alkmaar
Regio Amsterdam/DUO
Aalsmeer
Amstelveen
Haarlemmermeer

José
biedt de volgende diensten

Gezin en opvoeding
Ambulante gezinsbegeleiding/ Opvoedondersteuning
Begeleiding bij verstoorde hechting
Begeleiding bij problematisch gedrag
Begeleiding bij angst
Begeleiding bij trauma gerelateerde klachten
Therapie
Individuele ontwikkeling voor de jeugdige zelf
Behandeling bij somberheid en depressie (WO/WO+)
Behandeling bij angst (WO/WO+)
Trauma behandeling (WO/WO+)
Vaktherapie (speltherapie, beeldende therapie, paardencoaching, etc.)
Individuele jongere begeleiding
Begeleiding identiteit en seksualiteit
Training voor de jeugdige
Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.
Profile picture for user josekamphuis
Beschikbaarheid
Niet beschikbaar
Werkt op
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
Registraties
SKJ
Andere talen
Engels

Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.