Terug naar het overzicht

Patricia
Steeman

Ik ben Patricia Steeman. Ik ben opgeleid tot medewerker maatschappelijke zorg en ben op dit moment in opleiding tot psychosociaal therapeut (laatste jaar). Heb ruim 10 jaar werkervaring in de gehandicaptenzorg met jeugd & gezin, de jeugdhulpverlening en complex psychische problematiek. Dit maakt dat ik beschik over de nodige kwaliteiten en deskundigheid bij het bieden van specialistische zorg.

Samen met mijn collega Karin van Staveren en therapiehond Columbus vormen wij team Karpa4Care.

De hulp die ik bied kan mét of zonder hond worden geboden.

Inzet van een hond bij therapie of begeleiding heeft veel voordelen. Door het aanraken van de hond komt een stofje in de hersenen vrij (oxytocine) wat er voor zorgt dat mensen beter kunnen leren en groeien. Daarnaast is bewezen dat de hond een positieve invloed heeft op bepaalde lichaamsfuncties. De hond heeft vaak een kalmerend effect en kan ervoor zorgen dat de client leert grenzen aan te geven, dat angsten afnemen en dat zelfvertrouwen kan groeien. De hond oordeelt niet en ziet jou in al het goede van wie je bent. Weinig praten en veel doen en ervaren! Een leuke, speelse en laagdrempelige manier van werken aan jezelf.

Vanuit de praktijkruimte in Nieuw Vennep begeleid ik, vaak samen met therapiehond Columbus, kinderen en jongeren (8 tot 25 jaar) met diverse hulpvragen zoals werken aan zelfvertrouwen, vergroten van sociale vaardigheden, leren aangeven van grenzen of het omgaan met psychische problematiek zoals sombere gedachten.

Voor kinderen die bang zijn voor honden bied ik trajecten op maat aan om hun hondenangst te overwinnen.

Voor kinderen & jongeren die worstelen met een verkregen diagnose (bijvoorbeeld depressie, burn out of meer- hoogbegaafdheid) verzorg ik psycho-educatie trajecten op maat. Samen zullen we ontdekken wat de diagnose voor jou inhoudt, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn en hoe we meer duidelijkheid en overzicht kunnen creëren zodat jouw hoofd minder vol wordt.

Naast het werken met kinderen & jongeren in de praktijkruimte in Nieuw Vennep bied ik ambulante hulp; hulp bij gezinnen thuis. Dit kan zijn voor kinderen/ouders met een normale of hoge intelligentie, kinderen/ouders met een (verstandelijke) beperking, kinderen/ouders met autisme of andere ontwikkelingsuitdagingen. Daarnaast heb ik ruim ervaring met het werken van Multi Probleem Gezinnen (MPG) en denk ik graag mee met complexe problematiek bij gezinnen thuis. Omdat ik systemisch werken belangrijk vind werk ik graag met het gezinssysteem en eventueel andere betrokken hulpverlener(s) samen met behulp van een individueel plan van aanpak. De ambulante trajecten vinden plaats zonder therapiehond.

Patricia
werkt in de volgende regio's

Aalsmeer
Amstelveen
Haarlemmermeer
Regio Uithoorn

Patricia
biedt de volgende diensten

Gezin en opvoeding
Ambulante gezinsbegeleiding/ Opvoedondersteuning
Ambulante gezinsbegeleiding (ouder of cliënt is licht verstandelijk beperkt)
Systeembegeleiding
Begeleiding bij angst
Begeleiding bij trauma gerelateerde klachten
Problematische (relatie)patronen in het gezin
Therapie
Individuele ontwikkeling voor de jeugdige zelf
Vaktherapie (speltherapie, beeldende therapie, paardencoaching, etc.)
Individuele jongere begeleiding
Individuele jongere met begeleiding licht verstandelijke beperking
Begeleiding op of in relatie tot school
Training voor de jeugdige
Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.
Profile picture for user patriciasteeman
Beschikbaarheid
Binnen 4 weken beschikbaar
Werkt op
maandag
woensdag
vrijdag
Registraties
SKJ

Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.