Terug naar het overzicht

Maud
van Velzen

Paardencoaching is een bijzondere vorm van coachen, waarbij paarden worden ingezet en er vanuit het hier en nu wordt gewerkt. De coach laat zich bijstaan door haar paarden en observeert wat er gebeurt. Door in gesprek te gaan kunnen onderwerpen of gebeurtenissen naar voren komen en in beweging worden gezet.

Een groot voordeel van paardencoaching is dat je door het paard sneller tot de kern komt. Het paard geeft non-verbale feedback waar de coach vragen over kan stellen. Door deze manier van werken komen er mooie inzichten aan bod waar vervolgens aan gewerkt kan worden. Kinderen gaan op een speelse manier samen met het paard op zoek naar zijn/haar krachten, kwaliteiten en zelfvertrouwen.

 

Mijn naam is Maud van Velzen. Vorange Paardencoaching, is gevestigd in Egmond-Binnen. Dit is een prachtige plek om paardencoaching aan te bieden. Na mijn mbo opleiding tot pedagogisch medewerker, besloot ik door te studeren tot hbo pedagoog.

Tijdens het werken met kinderen mistte ik soms de vrijheid. Het werken in de buitenlucht, met dieren en waar kinderen hun energie kwijt kunnen mistte ik vooral. De rust die ik zelf ervaar tussen mijn eigen paarden wil ik andere kinderen en gezinnen ook laten ervaren. Dat maakte dat ik een opleiding tot paardencoach heb gevolgd.

 

Mijn passie en werk is samengekomen. Ondertussen ben ik al een aantal jaar paardencoach. Ik richt mij voornamelijk op het jonge kind vanaf zes tot twaalf jaar. Graag help ik jou en je kind verder door deze bijzondere manier van coaching.

Maud
werkt in de volgende regio's

Regio Alkmaar

Maud
biedt de volgende diensten

Individuele jongere begeleiding
Vaktherapie (speltherapie, beeldende therapie, paardencoaching, etc.)
Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.
Profile picture for user maudvanvelzen
Beschikbaarheid
Niet beschikbaar
Werkt op
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
Registraties
SKJ

Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.