Terug naar het overzicht

Janne
Dekker

Hoi en wat leuk dat je mijn profiel hebt aangeklikt! 

Mijn naam is Janne Dekker, 32 jaar oud en moeder van twee kinderen. Ik ben werkzaam voor Koel Jeugdzorg in de regio Regio Alkmaar. Koel Jeugdzorg onderscheidt zich van andere zorgaanbieders door integrale regievoering (vanuit de JGGZ, systeemtherapie en orthopedagogiek) en integraal samenwerken in teamverband.

Ik zal iets meer over mijzelf vertellen. Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener gevolgd. Mijn werkervaring heb ik opgedaan bij het voormalige Lijn5, een organisatie gespecialiseerd in jongeren met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) en/of gedragsproblematiek. Hierbij heb ik intensief samengewerkt met de jongere en het gezin om behandelingen, gericht op gedragsverandering, vorm te geven en uit te voeren. 
Daarnaast ben ik tot september 2023 werkzaam geweest bij de gemeente Regio Alkmaar als jeugd- en gezinscoach. Hierbij heb ik brede ervaring opgedaan waarbij er veel verschillende problematieken aan de orde zijn gekomen en waarbij ik als jeugd- en gezinscoach vaak als 'spil in het web' fungeerde.  

Ik ben een persoon die vanuit eigen levenservaring geleerd heeft te relativeren, normaliseren maar zeker niet te bagataliseren. Jou serieus nemen en luisteren naar elkaar is voor mij belangrijk. Ik ben iemand die het levensmotto heeft ' waar een wil is, is een weg'.
Wat ik heb gezien in mijn werk is dat gezinnen soms, door de problemen waar zij tegenaan lopen, niet meer de dingen kunnen zien die wel goed gaan. Hoe klein deze soms ook nog zijn. Deze parels eruit halen en aan jou laten zien is iets wat ik graag doe. Naast het feit dat ik iemand ben die een open boek is en zeker ook zal benoemen wat ik zie, soms dingen die je misschien niet zo leuk vind om te horen. 

Ik ben een hulpverlener die het prettig vind om echt in contact te komen met elkaar. Wat ik vaak terug heb gehoord, vanuit de gezinnen die ik heb begeleid, is dat ik een betrokken persoon ben. Wetende dat ik als hulpverlener een 'passant' ben in jou leven. Dit maakt dat ik altijd op zoek ben naar een fundament binnen het eigen gezin en het sociale netwerk, naar jullie eigen kracht. Zodat jullie uiteindelijk als gezin op eigen benen verder kunnen gaan. 

Voor het kind heb ik veel aandacht. Ik vind de stem van het kind heel belangrijk. Vaak heb ik meegemaakt dat hier soms zelfs de sleutel ligt die nodig is in een soms ingewikkelde puzzel. Echte naar kinderen luisteren en het kind betrekken in het hulpverleningstraject is iets wat ik altijd doe. Ik zie het gezin niet als losse gezinsleden, maar als een systeem die voortdurend invloed op elkaar hebben. Zowel in het nu, heden maar ook van generaties geleden. Dit is ook een aspect waar ik aandacht voor heb. 

 

Janne
werkt in de volgende regio's

Regio Alkmaar

Janne
biedt de volgende diensten

Ambulante gezinsbegeleiding/ Opvoedondersteuning
Systeembegeleiding
Crisisbegeleiding
Individuele jongere begeleiding
Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.
Profile picture for user jannedekker
Beschikbaarheid
Niet beschikbaar
Werkt op
dinsdag
woensdag
vrijdag
Registraties
SKJ

Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.