Terug naar het overzicht

Iris
Oudolf

Welkom! Mijn naam is Iris Oudolf. Leuk dat je een kijkje komt nemen bij wat ik jou te bieden heb. 

Ik zal beginnen om mijzelf even voor te stellen: Mijn naam is Iris en ik ben een echt buitenmens. Sinds het behalen van mijn master Forensische Orthopedagogiek ben ik in verschillende contexten werkzaam (geweest) als orthopedagoog, van de gesloten jeugdzorg tot het onderwijs. In de zorg die ik verleen zie ik het als mijn taak om kinderen en jongeren te begeleiden om steeds meer in hun kracht te komen te staan en te ontdekken wat nou echt bij hen past. Dit doe ik echter net even een beetje anders. Ik bied namelijk orthopedagogische begeleiding met behulp van dieren (paarden of hond), in de natuur, op school of 'aan de keukentafel' (een combinatie van deze opties is uiteraard ook mogelijk). Voorop staat dat wij met elkaar een plek creëren waar jij je veilig en vrij kan voelen. De inzet is dus afhankelijk van wat bij jou past! 

Ik werk met elementen vanuit de cognitieve gedragstherapie én werk ook lichaamsgericht. De begeleiding bied ik aan op een plek waar jij je veilig en prettig mag voelen. Ik ben ervan overtuigd dat verandering in beweging ontstaat, vandaar dat ik actieve hulpvormen aanbied. Indien het bij jou past, kan het dus zijn dat mijn dierlijke assistenten ons wat hulp komen bieden. Dat is dan ook gelijk waarmee ik met mijn praktijk de Viervoeter het onderscheid maak: met een wetenschappelijke basis in de natuur/buiten ontwikkelen!
Vanuit het tempo van het kind, op een veilige en prettige manier uitdagingen aangaan, dat vind ik belangrijk. In de hobbels die wij bewandelen zie ik uitdagingen en daarmee kansen.

Heb jij zin om Aap (mijn paard, woonachtig in Assendelft) of Saar (mijn hond, flexibel met betrekking tot de locatie) te ontmoeten? Of past een gesprek in de thuissituatie of op school beter bij jou? Ik zie er naar uit om kennis met elkaar te maken en de opties te bespreken! 

 

Let op: op dit moment alleen beschikbaar in 4 weken voor begeleiding bij de paarden op locatie in Assendelft. 

Iris
werkt in de volgende regio's

Regio Zaanstreek Waterland
Regio Alkmaar
Regio Amsterdam/DUO
Amstelveen
Haarlemmermeer

Iris
biedt de volgende diensten

Begeleiding bij autisme
Begeleiding bij problematisch gedrag
Begeleiding bij angst
Begeleiding bij trauma gerelateerde klachten
Therapie
Individuele ontwikkeling voor de jeugdige zelf
Vaktherapie (speltherapie, beeldende therapie, paardencoaching, etc.)
Individuele jongere begeleiding
Individuele jongere met begeleiding licht verstandelijke beperking
Begeleiding op of in relatie tot school
Begeleiding identiteit en seksualiteit
Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.
Profile picture for user irisoudolf
Beschikbaarheid
Niet beschikbaar
Werkt op
maandag
vrijdag
Registraties
SKJ

Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.