Terug naar het overzicht

Karin
van Staveren

Ik ben Karin van Staveren. Ik ben opgeleid tot sociaal pedagogisch werker en heb daarnaast de Post HBO opleidingen autisme deskundige en autisme specialist gevolgd. Heb ruim 20 jaar werkervaring in de gehandicaptenzorg met jeugd & gezin, de jeugdhulpverlening en het speciaal onderwijs. Dit maakt dat ik beschik over de nodige kwaliteiten en deskundigheid bij het bieden van specialistische zorg.

Samen met mijn collega Patricia Steeman en therapiehond Columbus vormen wij team Karpa4Care.

De hulp die ik bied kan mét of zonder hond worden geboden.

Inzet van een hond bij therapie of begeleiding heeft veel voordelen. Door het aanraken van de hond komt een stofje in de hersenen vrij (oxytocine) wat er voor zorgt dat mensen beter kunnen leren en groeien. Daarnaast is bewezen dat de hond een positieve invloed heeft op bepaalde lichaamsfuncties. De hond heeft vaak een kalmerend effect en kan ervoor zorgen dat de client leert grenzen aan te geven, dat angsten afnemen en dat zelfvertrouwen kan groeien. De hond oordeelt niet en ziet jou in al het goede van wie je bent. Weinig praten en veel doen en ervaren! Een leuke, speelse en laagdrempelige manier van werken aan jezelf.

Voor kinderen die bang zijn voor honden bied ik trajecten op maat aan om hun hondenangst te overwinnen.

Vanuit de praktijkruimte in Nieuw Vennep begeleid ik kinderen met diverse hulpvragen zoals werken aan zelfvertrouwen, vergroten van sociale vaardigheden, leren aangeven van grenzen of het stimuleren van de ontwikkeling. Voor kinderen met autisme en hun netwerk verzorg ik psycho educatie trajecten op maat. Samen zullen we ontdekken wat autisme voor jou inhoud, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn en hoe we meer duidelijkheid en overzicht kunnen creëren zodat jouw hoofd minder vol wordt.

Naast het werken met kinderen in de praktijk bied ik ambulante hulp; hulp bij gezinnen thuis. Opvoedondersteuning voor ouders die vragen hebben over de opvoeding, mogelijkheden of beperkingen van hun kind. Dit kan zijn voor kinderen met een normale intelligentie, kinderen met een (verstandelijke) beperking, kinderen met autisme of andere ontwikkelingsuitdagingen. Tevens kan opvoedondersteuning fijn zijn voor ouders die zelf autisme of een licht verstandelijke beperking hebben.

Karin
werkt in de volgende regio's

Aalsmeer
Amstelveen
Haarlemmermeer
Regio Uithoorn

Karin
biedt de volgende diensten

Gezin en opvoeding
Ambulante gezinsbegeleiding/ Opvoedondersteuning
Ambulante gezinsbegeleiding (ouder of cliënt is licht verstandelijk beperkt)
Systeembegeleiding
Begeleiding bij autisme
Therapie
Individuele ontwikkeling voor de jeugdige zelf
Vaktherapie (speltherapie, beeldende therapie, paardencoaching, etc.)
Individuele jongere begeleiding
Individuele jongere met begeleiding licht verstandelijke beperking
Begeleiding op of in relatie tot school
Training voor de jeugdige
Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.
Profile picture for user karinvanstaveren
Beschikbaarheid
Binnen 4 weken beschikbaar
Werkt op
maandag
woensdag
vrijdag
Registraties
SKJ

Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.