Terug naar het overzicht

Jeffrey
Osseweijer

De afgelopen 10 jaar heb ik met verschillende doelgroepen mogen werken nadat ik mijn HBO social work opleiding had afgerond. De laatste vijf jaar ben ik voornamelijk betrokken als trainer, coach en begeleider van jongeren en jongvolwassen met een justitieel kader of gedrag met een uitdaging.

Aan sommige jongeren geef ik trainingen op kantoor (Heerhugowaard) of gaan we aan de slag met praktische zaken. Bij andere jongeren die behoefte hebben aan een meer informele setting, zoek ik het contact moment in de auto waar we leefgebieden bespreken en doelen uitwerken. Dit werkt goed bij jongeren die een formele en zakelijke setting niet kunnen waarderen en vanuit een informele sfeer beter over hun belevingswereld en emoties kunnen praten. Vaak wissel ik het wel af maar het is vooral kijken wat bij de jongeren past. Mijn werktijden lopen tot de avond door (20.30) en regelmatig zoek ik jongeren na school of werk op en ik ben bijna altijd telefonisch bereikbaar voor ouders/jongeren.

Mijn inzet in het begin is voornamelijk gericht op het investeren en opbouwen van een goede basisrelatie. Daarbij sluit ik aan bij de belevingswereld en behoefte van de jongeren. Onder het mom ‘zonder contact geen contract’ ga ik vervolgens te werk om zodoende toffe resultaten op inhoud te boeken.

Mijn focus ligt vooral op een viertal uitgangspunten wat vaak een rode draad in je leven zal zijn. Het verbeteren van je reflectief vermogen en zelfinzicht, het inzichtelijk maken of het aanleren van oplossingsstrategieën en je zo goed mogelijk ondersteunen om je toekomst verder te verbeteren (school, werk/bijbaan). Het vierde punt is gericht op het systeem (gezin). Vanuit een constructieve afstemming probeer ik de behoeftes van ouders zo goed mogelijk te combineren met de belangen van de jongeren.

Ik ben doortastend, motiverend en ik weet vrij vlot te achterhalen wat er speelt of nodig is. Daarnaast probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoefte van de ander om zodoende een goede vertrouwensband op te bouwen.

Zoals eerder beschreven heb ik veel ervaring met jongeren en jongvolwassen met zelfbepalend, delinquente of risicovolgedrag. Regelmatig werk ik samen met de jeugdbescherming en de gemeente of wordt ik vanuit het veiligheidhuis (PGA) benaderd. Ik werk voornamelijk met jongeren die 14 jaar en ouder zijn, omdat deze doelgroep qua levensfase en verstand al het nodige kunnen of beseffen en daar weet ik beter bij aan te sluiten dan de jongere doelgroep.

Mocht je vragen hebben stel ze gerust en wie weet zien we elkaar snel.

Jeffrey
werkt in de volgende regio's

Regio Zaanstreek Waterland
Regio Alkmaar
Regio Amsterdam/DUO
Regio Westfriesland
Amstelveen

Jeffrey
biedt de volgende diensten

Begeleiding bij verstoorde hechting
Begeleiding bij problematisch gedrag
Individuele jongere begeleiding
Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.
Profile picture for user jeffrey.osseweijer@koeljeugdzorg.nl
Beschikbaarheid
Binnen 4 weken beschikbaar
Werkt op
maandag
Registraties
SKJ

Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.