Terug naar het overzicht

Ilse
Brinkman

Ik ben Ilse Brinkman, orthopedagoog gespecialiseerd in autisme en eigenaar van Breinlab. Ik ben geregistreerd bij het SKJ en de NVO.

Met veel plezier help ik kinderen en jongeren met autisme en AD(H)D om zicht te krijgen op hoe hun autisme en AD(H)D werkt. Ik vind het belangrijk om te onderzoeken wat de kwaliteiten zijn en hoe kwaliteiten kunnen helpen om met (dagelijkse) moeilijkheden om te gaan.

Mijn missie is om een veilige plek te bieden waar kinderen, jongeren en ouders op onderzoek kunnen uitgaan naar hoe hun brein werkt en de regie over hun leven (weer) kunnen pakken.

Iedereen is anders waardoor er geen standaard aanpak is. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt. Mijn aanpak is inzichtgevend en praktisch, zodat kinderen, jongeren en ouders er zelf direct mee aan de slag kunnen om verder te komen in hun leven. Plezier en aandacht voor wat goed gaat, staan centraal.
Ouders zie ik als de specialist van hun eigen kind. Samenwerken vind ik daarom belangrijk. Samen gaan we op ontdekkingsreis om aan het doel van het kind, jongere en ouders te werken. Vaak is het handig om ook school te betrekken, zodat de getrainde vaardigheden op alle plekken kunnen worden geoefend. 

Je kan bij mij terecht voor gespecialiseerde ondersteuning/behandeling bij autisme, maar ook voor begeleiding bij AD(H)D, angsten, somberheid en uitdagingen in de opvoeding. Voorbeelden van begeleiding, die ik kan bieden: sociale vaardigheidstraining, PRT-training, psycho-educatie, ouderbegeleiding, opvoedondersteuning, thuisbegeleiding.
Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring in de (specialistische) GGZ met zowel kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en AD(H)D. 
Ik heb o.a. ervaring en/of scholing gevolgd in de volgende methodieken:

 • Diagnostiek en intelligentie-onderzoek
 • Sensorische integratieproblemen, waaronder eetproblemen, overprikkeling en onderprikkeling 
 • PRT (Pivotal Response Treatment) 
  Dit is een specifieke behandeling voor kinderen en jongeren met autisme. Deze behandeling kan worden ingezet bij jonge kinderen (vanaf 2 jaar) die nog niet praten doordat ze geen contact maken, Oudere kinderen en pubers kunnen ook veel voordeel hebben aan PRT. PRT kan helpen bij contact maken, vragen stellen en beter begrijpen wat een ander voelt of bedoelt.
 • Psycho-educatie (uitleg): Brainblocks, Ik ben speciaal, Geef me de 5, Autisme Centraalmethodiek
 • Emotieregulatietraining
  Meer grip krijgen op eigen emoties
 • Volle hoofden boek
 • Speltraining
 • Ouderbegeleiding: praktische handvatten, opvoedondersteuning, videohometraining, thuisbegeleiding

Naast mijn werk via Breinlab, ben ik werkzaam bij een grote SGGZ-organisatie en actief lid van de landelijk werkgroep voor vrouwen/meisjes met autisme (FANN). Ik heb meegeschreven aan het boek Lifehacks voor meiden met autisme en ben actief in het onderzoeken hoe de zorg aan mensen met autisme kan worden verbeterd.

Ilse
werkt in de volgende regio's

Amstelveen
Regio Amsterdam/DUO
Haarlemmermeer

Ilse
biedt de volgende diensten

Begeleiding bij autisme
Begeleiding identiteit en seksualiteit
Begeleiding bij problematisch gedrag
Begeleiding op of in relatie tot school
Individuele jongere begeleiding
Psychologisch onderzoek
Intelligentieonderzoek
Systeembegeleiding
Ambulante gezinsbegeleiding/ Opvoedondersteuning
Training voor de jeugdige
Vaktherapie (speltherapie, beeldende therapie, paardencoaching, etc.)
Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.
Profile picture for user ilsebrinkman
Beschikbaarheid
Niet beschikbaar
Werkt op
dinsdag
donderdag
Registraties
SKJ

Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.