Terug naar het overzicht

Annelies
Jonk-Brouwer

Het is mijn kracht om jou te stimuleren stappen te zetten in je leven. mijn lijfspreuk is "Haal het beste in jezelf naar boven" . Mijn specialisatie is om vaders en moeders in hun kracht te zetten. Moeders, dochters en kleindochters. Moeders, zonen en kleinzonen. Vaders en zonen, vaders en dochters. Om in hun eigen leven te stappen. Uit een afhankelijkheid te komen. En dat doe ik door coaching, psycho educatie en systemisch gezinswerk.

Ik ben Annelies (1965), getrouwd en moeder van drie prachtige, jongvolwassen kinderen. Ooit was ik zelf een jongvolwassen vrouw, in een gezin waar echt contact met mijn ouders niet zo vanzelfsprekend was. Ik kon thuis nooit kwetsbaar zijn of mijn kwetsbaarheid tonen. Ik voelde me wél vaak alleen, onbegrepen en opgesloten. Zo snel de kans zich voordeed ben ik uit huis gegaan. Gesproken werd er niet bij ons, dat hadden mijn beide ouders nooit geleerd – en ik dus ook niet. Juist dit ging, toen ik eenmaal zelf moeder werd, een goed en liefdevol contact met mijn eigen kinderen in de weg zitten, toen ik werd geconfronteerd met hún kwetsbaarheid.

Ik wilde mijn eigen verleden koste wat het koste niet aan mijn kinderen doorgeven. Zo begon mijn eigen ontwikkelproces. Ik volgde allerlei trainingen op het gebied van communicatie met kinderen voor ouders. Dit heeft me enorm geholpen in de relatie met mijn kinderen. Het inspireerde me zo ontzettend dat ik er ook andere jongvolwassen kinderen en ouders mee wilde helpen. Daarom heb ik me laten opleiden tot kindertherapeut en systeemtherapeut en kon ik in 2006 mijn eigen praktijk opzetten.

Ik bleef op zoek naar werkvormen om mij als coach en therapeut te blijven ontwikkelen. Zo kwam in 2002 het gedachtegoed uit boeken van Ingeborg Bosch op mijn pad. Deze methode heeft de grootste verandering in mijn leven gebracht. Het heeft mij glashelder inzicht gegeven in hoe we allemaal, vaak onbewust en ongewild, aan onze kinderen doorgeven waar we zelf als kind onder hebben geleden. Van generatie op generatie. En omdat het over ons allemaal gaat, kon ik ook stoppen met het beschuldigen van mijn ouders – zij zijn immers hetzelfde pad gelopen. Zonder daarmee mijn eigen pijn teniet te doen.

Daarnaast heb ik de opleiding Sysyemisch werk gedaan bij NLP. inzicht in generationele keten van "oud zeer" binnen families. Werken met het geneogram geeft gezinnen inzicht en kunnen ouders concrete stappen zetten om de opvoeding van hun kinderen op een andere manier c.q. wijze aan te pakken. Met liefde, empathie, begrip met veilige regels en waarden en normen. Duidelijke heldere begrenzingen met respect over en weer. Ouders dienen geen "vriendjes" te zijn met hun kinderen. Ouders zijn beschermend en bieden veiliheid aan een kind. ARE attention, responsive en empathie zijn kernwaarden. GE VE S: stop het gedrag van je kind als de Gezondheid- de veiligheid- schade aan een ander in het geding is : van jouw kind of andere kinderen, of anderen.  

Mijn specialisatie ligt op het gebied van begeleiding van ouders en kinderen. En vrouwen in hun eigen kracht. Moeders, dochters en kleindochters vrij van de bagage van hun voorganger, hun moeder. liefde te ontwikkelen voor jezelf en je moeder en of dochter of grootmoeder. Vrij uit de generationele keten die ons gevangen houdt. Kracht om je eigen leven in te stappen. Moeder en dochter in de juiste verbinding met elkaar.

Ik biedt ambulante jeugdhulpverlening aan. Begeleiding van gezinnen en jeugdigen. 

We hebben als ouders overlevingsmechanismen. Als kind hadden wij deze overlevingsmechanismen nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Als volwassene zitten deze overlevingsmechanismen ons in de weg en zorgen ze er juist voor dat er geen goed contact mogelijk is met onze kinderen. Onze kinderen hebben het meeste last van onze overlevingsmechanismen. Daar zijn ouders niet schuldig aan, we zijn als ouders verantwoordelijk. 
De overlevingsmechanismen kun je herkennen aan emoties zoals stress, boosheid, verdriet, depressie, angst of onzekerheid. Deze emoties lijken te gaan over het hier en nu, bijvoorbeeld over je kinderen, ouders, partner, je werkgever. In werkelijkheid zijn ze een bescherming tegen pijn uit het verleden.

Tijdens de begeleiding leer ik ouders hoe zij zich bewust kunt worden van situaties in het dagelijks leven waarin hun overlevingssysteem de regie over hun leven neemt. Ik leer hen hoe zij de problemen die zij ervaren in het dagelijks leven in een totaal ander perspectief kunnen zien, zodat er ook oplossingen in beeld komen die zij eerst simpelweg niet konden zien. Als zij zien dat zij niet hun emotie, overleving zijn, kunnen zij weer echt contact gaan maken met hun kinderen. En het gevolg is een hecht gezin, ook als ouders niet meer bij elkaar zijn.

Ik ben op diverse gebieden gediplomeerd: Gediplomeerd Coach/Counselor HBO

NTI NLP Systemisch werk

Oplossingsgericht vragenstellen

Gediplomeerd kindertherapeut BGL

gediplomeerd Matrixcoach en methode 'Ik leer anders'

Gediplomeerd & gecertificeerd Rots en Water trainer, Gadaku instituut, kiezel en Druppel

diverse facetten Coach en Counselor specialisatie kind/jeugd

4 jarige opleiding afgerond Professional Training Program Psychologie

SKJ registratie  

BPSW registratie 

 

Annelies
werkt in de volgende regio's

Regio Zaanstreek Waterland
Regio Alkmaar
Haarlemmermeer
Regio Kop van Noord-Holland
Regio Zuid Kennemerland
Regio IJmond

Annelies
biedt de volgende diensten

Gezin en opvoeding
Ambulante gezinsbegeleiding/ Opvoedondersteuning
Systeembegeleiding
Begeleiding bij verstoorde hechting
Begeleiding bij problematisch gedrag
Begeleiding bij angst
Begeleiding bij trauma gerelateerde klachten
Problematische (relatie)patronen in het gezin
Intensief ambulante gezinsbegeleiding (IAG)
Gezinsbegeleiding vanwege onveiligheid in het gezin
Crisisbegeleiding
Begeleid bezoek
Individuele ontwikkeling voor de jeugdige zelf
Individuele jongere begeleiding
Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.
Profile picture for user anneliesjonk-brouwer
Beschikbaarheid
Niet beschikbaar
Werkt op
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
Registraties
SKJ

Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.