Terug naar het overzicht

Anouk
van Hulssen

"Anouk is een hulpverlener die werkt vanuit het geloof dat ieder mens naar beste kunnen zijn of haar leven vorm geeft. Door haar inzet (net die ene stap harder), passie, motiverende houding, maar bovenal haar menselijkheid en humor maken het dat zij vol enthousiasme met elk gezin aan de slag gaat, hoe complex de situatie ook is. Zij ziet de kracht in elk persoon en zal deze ten volle benutten. Mensen voelen zich serieus genomen en mede hierdoor komt het tot een positieve samenwerking. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij haar. Anouk is echter ook niet bang om iemand op zijn/haar verantwoordelijkheid aan te spreken, maar altijd met respect."

wie ben ik:
Mijn naam is Anouk van Hulssen en ik ben moeder van 3 kinderen. De meeste mensen zullen mij omschrijven als een enthousiast persoon die humor inzet in haar gesprekken.
Ik heb ruim 15 jaar ervaring binnen de (jeugd)hulpverlening waarbij ik verschillende functies binnen Spirit (Amsterdam), Bureau Jeugdzorg (Hoorn), Stadsteam (Enkhuizen) Sociaal Team (Diemen) heb vervuld.
Ik heb gewerkt met jongeren die in aanraking zijn gekomen met politie/ justitie en de grip op hun leven (even) kwijt waren, jongeren die zelfstandig moesten leren wonen; 18+/18-wat komt daar nou bij kijken?! Maar ook opvoedondersteuning bij gezinnen waar het op 1 of meerdere gebieden niet loopt zoals ieder mens graag zou willen; communicatie problemen, regels en grenzen, psychiatrie (bij 1 of meerdere gezinsleden) of middelengebruik. Maar ook: hoe vul ik mijn ouderrol in, ik ben gescheiden maar het onderlinge contact met de andere ouder loopt niet, hoe geven we de omgang rond de kinderen vorm. Inmiddels heb ik ook de SCHIP-opleiding succesvol afgerond, waardoor ik nóg beter kan ondersteunen bij scheidingsproblematiek.
Soms was er ook een kinderbeschermingsmaatregel nodig, waar ik het gezin dan bij ondersteunde.

Werkwijze:
Een begeleidingstraject kan alleen succes hebben als er een goede klik is tussen mij als coach en jou/ jullie als hulpvrager, daarom is er eerst een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek mag iedereen, als de leeftijd het maar enigszins toelaat, zijn of haar zegje doen. Van jullie wil ik horen wat er aan de hand is, wat je wens tot verandering is en wat je verwacht van mij als coach.
Mijn werkwijze kenmerkt zich vooral door samen met het gezin / de jongere een plan van aanpak te gaan maken. Waar wil je/ jullie nou aan werken, wat is belangrijk voor jou/ jullie. Aan de hand van een plan van aanpak en/of gezinsplan maken we doelen en gaan we aan de slag.Dit kan door individuele gesprekken, gezinsgesprekken, oudergesprekken maar ook samen op pad gaan, ondersteunend bij gesprekken (met bv andere hulpverleners) of op school.
Mijn doel is dat jij/ het gezin weer zelf verder kan op een manier die werkt voor diegene. Daarom zullen we ook regelmatig teruggrijpen op ons plan: hoe loopt het, hoe ver zijn we, is iedereen tevreden.
Een traject kan van enkele weken tot een half jaar duren, waarbij de frequentie kan verschillen van 2 keer per week tot eens in de twee weken; net wat passend is voor jou/ jullie vraag.
Mijn werkdagen en werktijden zijn flexibel (ook avond en weekend) waardoor ik kan aansluiten op dagen en tijden die voor jou/jullie belangrijk zijn.

Anouk
werkt in de volgende regio's

Regio Zaanstreek Waterland
Regio Alkmaar
Regio Amsterdam/DUO
Regio Westfriesland

Anouk
biedt de volgende diensten

Ambulante gezinsbegeleiding/ Opvoedondersteuning
Systeembegeleiding
Begeleiding bij interculturele problematiek
Begeleiding bij complexe scheidingen
Crisisbegeleiding
Begeleid bezoek
Individuele jongere begeleiding
Begeleiding op of in relatie tot school
Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.
Profile picture for user anoukvanhulssen
Beschikbaarheid
Niet beschikbaar
Werkt op
maandag
dinsdag
vrijdag
zaterdag
Registraties
SKJ

Deze professionals kan niet worden geselecteerd omdat deze niet beschikbaar is.