Terug naar het overzicht

Pamela
Torres

Mijn naam is mr. Pamela Torres. Ik ben opgegroeid in Hoorn. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 jaar oud was. Daarna ben ik deels opgegroeid in een samengesteld gezin. Hierdoor heb ik zelf ervaren wat een scheiding doet als kind en wat de scheiding doet met de ouders. Tenslotte heb weet ik hoe het is om gedeeltelijk in een samengesteld gezin te wonen.

Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik heb daar mijn twee masters behaald: Strafrecht en Privaatrecht. Mijn specialisatie als jurist ligt vooral op het gebied van het personen- en familierecht, jeugdrecht en het jeugdstrafrecht.

Na mijn juridische opleiding heb ik de mediationopleiding gevolgd en de specialisatie familiemediation. Ik ben sinds 2015 actief als MfN-mediator. Daarna heb ik verschillende opleidingen gevolgd en ben ik gecertificeerd scheidingscoach en gecertificeerd Stiefplancoach. Ik ben met deze twee laatste specialiteiten gestopt. Ik pas wel als het nodig is de technieken toe in de mediations of communicatietrainingen.    

Daarnaast ben ik gecertificeerd 'De Kinderen Scheiden Mee Coach' ook wel bekend als het 'Zandkastelen Programma'. Het helpen van kinderen met verwerken van de scheiding is het doel van dit programma. Dit kan in groepsverband, maar ook een individueel traject is mogelijk. Tevens heb ik meerdere trainingen afgerond om kinderen te begeleiden in scheiding. 

Met betrekking tot kinderen ben ik ontspanningscoach voor kinderen (incl. kindermassage). Ik zie ook vaak dat de massage helpt bij kinderen in echtscheiding om de spanning weg te nemen. Kinderen leren te ontspannen is hierbij het doel.

Ik ben gecertificeerd Strong Kids Trainer. Het kan in groepen worden aangeboden of individueel. Ik kan een jaarprogramma aanbieden. Of elke keer een lessenreeks van 8 lessen. Er zijn kinderen die na de 8 lessen nog 1 á 2 keer een reeks van 8 lessen willen/nodig hebben. Er kan aan de hand van de Strongkids faalangstcursus en assertiviteitstraining worden aangeboden. 

Kinderen en jongeren leren bij Strongkids om hun eigen keuzes te maken, te leren wat bij hen past, wie ze zijn en wat hun plek in de groep is. De kinderen mogen telkens kiezen of zij een groepsproces of een individuele opdracht willen doen. De opdrachten zijn leuk, prikkelend, interactief en leerzaam.

De trainingen worden voor verschillende leeftijdsgroepen aangeboden, tussen 6 en 18 jaar. 

De training staat in het teken van de thema’s:

 • weerbaarheid
 • assertiviteit
 • faalangst
 • toets- en examenvrees
 • zelf keuzes leren en durven maken
 • jezelf zijn – wie ben ik?
 • sociaal emotionele ontwikkeling
 • veiligheid
 • pesten en gepest worden

 

Pamela
werkt in de volgende regio's

Regio Alkmaar
Regio Westfriesland
Regio Kop van Noord-Holland

Pamela
biedt de volgende diensten

Begeleiding bij angst
Begeleiding bij complexe scheidingen
Individuele jongere begeleiding
Training voor de jeugdige

Over de diensten van
Pamela

StrongKids

Kinderen en jongeren leren om hun eigen keuzes te maken, te leren wat bij hen past, wie ze zijn en wat hun plek in de groep is. De kinderen mogen telkens kiezen of zij een groepsproces of een individuele opdracht willen doen. De opdrachten zijn leuk, prikkelend, interactief en leerzaam.

De trainingen worden voor verschillende leeftijdsgroepen aangeboden, tussen 8 en 18 jaar. 

De training staat in het teken van de thema’s:

 • weerbaarheid
 • assertiviteit
 • faalangst
 • toets- en examenvrees
 • zelf keuzes leren en durven maken
 • jezelf zijn – wie ben ik?
 • sociaal emotionele ontwikkeling
 • veiligheid
 • pesten en gepest worden

Mediation/Jurist

Als mediator en jurist regel ik scheidingen van A-Z. Als hulpverlener voor Koel en Co en Koel Jeugdzorg regel ik voornamelijk ouderschapsplannen en alimentatieberekeningen. Moeten er andere dingen nog vastgelegd worden, dan is dat natuurlijk ook geen punt. 

De Kinderen Scheiden Mee Coach/ Ontspanningscoach

Ik regel scheidingen van A-Z. Ik voer ook kindgesprekken. Als 'De Kinderen Scheiden Mee Coach bied ik het Zandkastelprogramma aan. Dit programma helpt kinderen met het verwerken van de scheiding. Alle kinderen kunnen hieraan meedoen (ouders waarvan de ouders gaan scheiden, in scheiding zitten of al gescheiden zijn). Het Zandkastelprogramma is eigenlijk een groepsprogramma, maar ik bied het vaak ook individueel aan. Kinderen in deze situaties zijn vaak gespannen en daarom pas ik ook wat oefeningen toe van wat ik als ontspanningscoach heb geleerd. Krijgt een kind 1 op1 begeleiding, dan sluit ik af met een ontspanningsoefening of een hoofmassage. 

 

Bij ontspanningscoach ga ik kijken hoe een kind ontspannen wordt. Mijn specialiteit ligt dan voornamelijk dit toe te passen bij een Strongkids training of het Zandkastelenprogramma. 

 

Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.
Profile picture for user pamelatorres
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Werkt op
maandag
dinsdag
woensdag
Registraties
MFN (mediator)

Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.