Terug naar het overzicht

Renate
Rijnaarts

Paardencoaching is een methode die geschikt is voor verschillende problematieken en voor alle leeftijden. Het hangt van de specialisatie van de coach af welke leeftijd of doelgroep het beste geholpen is binnen diens praktijk.

Beleef ~ Inzicht met Paarden.
Voor 13-, 14-, 15-jarige meiden die zichzelf beter willen begrijpen zodat ze weer lekker in hun vel komen te zitten. 

Je wilt altijd alles in 1 keer helemaal goed doen! Dat is op zich een mooi streven en een waardevolle, ambitieuze manier om in het leven te staan. Het kan je verder brengen omdat je geen genoegen neemt met maar wat aanrommelen. Maar als je eerlijk bent, heb je last van alles altijd in 1 keer goed doen. Het is voor jou eigenlijk geen streven, maar een moeten. Het moet goed.

De meningen van anderen is iets waar jij je alle dagen zorgen om maakt. Wat vinden ze van je kleding, hoe je haar zit of hoe je doet? Moet je juist meer zeggen of minder? Zouden ze het stom vinden wat jij denkt?
Je cijfers op school zijn ook ‘een ding’ voor jou. Want op zich kun je prima leren en ben je een slimme meid. Maar je hebt mega stress voor toetsen. Dan moet het helemaal goed! Ee onvoldoende voelt als een enorme afgang. Straks denken ze dat je dom bent ofzo. Precies die stress maakt dat je bijna een soort van black-outs krijgt als je toetsen moet maken, wat natuurlijk niet helpt.

Stress is wel een beetje jouw 'middle name' op het moment.

Er is altijd, iedere dag stress over of het wel goed genoeg is en wat anderen vinden.

Als je er met mensen uit je omgeving over praat, dan proberen ze je meestal gerust te stellen. Ze zeggen dat je er goed uitziet of dat je heust wel een voldoende zult halen Dat is super lief en ergens in je achterhoofd weet je wel dat ze gelijk hebben…, maar toch… De stress is daarmee niet weg. Eigenlijk voel je je behoorlijk alleen met dit stressgevoel.

De vraag ‘Zal het ooit weggaan?’ geeft je een enorm ellendig gevoel.

Voor meiden die met dergelijke vragen zitten, is een coachtraject met de paarden ideaal. Paarden geven je nooit het gevoel dat je voor schut staat of dat ze überhaupt iets vinden van wat je doet. Ze zijn daarmee perfect om mee uit te vinden hoe om te gaan met al deze twijfels en zorgen!

Bij een coachtraject met paarden bij Beleef, kom je eens per twee weken naar de afspraak in Heiloo. In die afspraak vertel je hoe het met je gaat, doen we een oefening met de paarden die gaat over jouw vraagstuk en stel ik je heel veel vragen. Die vragen hebben maar 1 doel, namelijk jou meer te weten laten komen over jezelf.

Als jij beter begrijpt hoe jij in elkaar steekt, wat jouw wensen en grenzen zijn, je belevingen en je behoeftes, dan kun je zelf invloed krijgen op hoe het met jou gaat.

Wil jij liever buiten, actief aan de slag, dan binnen het zoveelste gesprek voeren?

Ben je graag met dieren in contact?

Zou je graag iemand hebben die je niet zegt wat je anders of beter moet doen, maar die gewoon ‘aan jouw kant staat’?

Wil je veel liever je eigen oplossingen bedenken, die wél bij jou passen?

Wil je graag meer doen en minder praten?

Durf jij het te hebben over hoe het écht met jou gaat?

Dan is een coachtraject met paarden iets voor jou! Na een coachtraject met paarden:

* Heb je ervaren wat voor jou goed werkt. Iets wat je meegemaakt hebt, onthoud je veel makkelijker, dan iets wat je verteld is of wat je gelezen hebt.

* Weet je beter waar jij goed in bent en hoe je dat kunt gebruiken in het ‘echte’ leven.

* Weet je precies hoe jij in elkaar steekt en wat je nodig hebt!


Mijn naam is Renate Rijnaarts en ik ben vanaf 2000 werkzaam geweest in de specialistische, reguliere jeugdhulpverlening. Ondanks dat ik daar bijzonder veel methodes en trainingen heb gevolgd en gegeven, miste ik iets in het aanbod. Ik miste het echt iets dóén. Ik merkte aan de jongeren waarmee ik werkte, dat het omzetten van ‘theorie’ naar wat ze daar dan aan hadden in de praktijk, lastig was. Door mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening en met mijn eigen paarden, was de keuze voor een coachopleiding met paarden snel gemaakt. Het werken met de paarden is voor mij niet alleen een veel fijnere werkvorm, maar met name de diepgang die razendsnel bereikt wordt, was wat maakte dat ik coach met paarden ben geworden. In 2014 richtte ik mijn praktijk 'Beleef' op. In eerste instantie voor hard werkende vrouwen met vermoeidheidsklachten. Ik genoot van het werken met volwassenen, maar voelde naar mate de jaren vorderde dat ik iets miste. Ik miste de jongeren. En weet je… Stressbeleving is bij volwassenen helemaal niet zo anders als bij pubers. ‘Onder druk’ handige keuzes maken, die je opleveren wat je wilt, is voor allebei lastig en ‘voelen’ in plaats van ‘bedenken’ is voor allebei veel waardevoller. Wat het van mij vraagt is wel totaal verschillend. Het vraagt van mij een totaal verschillende benadering maar dat is precies waar ik zo van geniet in mijn werk!

Renate
werkt in de volgende regio's

Regio Alkmaar

Renate
biedt de volgende diensten

Individuele jongere begeleiding
Vaktherapie (speltherapie, beeldende therapie, paardencoaching, etc.)
Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.
Profile picture for user renaterijnaarts
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Werkt op
woensdag
donderdag
vrijdag
Registraties
SKJ

Kies deze zorgprofessional Je kan 2 professionals selecteren om een matchingsgesprek mee te voeren.